maanantai 20. helmikuuta 2012

Kebab ranskalaisilla yksinkertaisesti ja nopeasti

Sunnuntai-iltana miestiskelin että edellisestä kebab ateriasta on kulunut jo tovi. Maanantaina päätinkin siis valmistaa kebabia ranskalaisilla ja pitää asiat yksinkertaisina.








Kebab ranskalaisilla valmistui seuraavanlaisesti


Aivan ensimmäiseksi laitetaan uuni lämpeämään 225c asteeseen, sitten otetaan pannu esiin ja  lorautetaan paseerattua tomaattia pannulle. Seuraavaksi maustetaan sitä pippurisekoituksella ja tulisella chilirouheella oman maun mukaisesti (itse tietenkin suosin käyttää näitä runsaasti, jotta kebabiin tulisi enemmän makua). Kun mausteet on ripoteltu paseeratun tomaatin pinnalle on syytä sekoittaa sose kunnolla sekaisin.

Tomaattisoseen ollessa valmis on aika pistää liesi lämpeämään, itse käytin 3/6 asentoa. Seuraavaksi pannulle laitetaan pakastepussista kebab lihat ja lihojen päälle suosittelen lorauttamaan vajaan desin verran vettä, jotta liha lämpenisi paremmin. Veden kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, sillä soseesta voi helposti tulla turhan vetistä.

Kun kebab soseella on valmistumassa pannulla, on aika levittää ranskanperunat tasaisesti voipaperin päälle pellille (olettaen että uuni on jo valmis). Ranskalaisia pidetään uunissa keskikohdalla yhteensä 15 minuuttia, mutta 7,5 minuutin kohdalla suosittelisin nostamaan ne ulos uunista ja sekoittavan niitä kunnolla, jotta ne kypsyisivät tasaisemmin ja sitten laittaa ne takaisin uuniin 7,5 minuutin ajaksi.

Ranskalaisten valmistuessa uunissa on hyvä välillä käännellä kebablihaa pannulla, jotta se sulaa tasaisemmin pannulla. Mikäli vaikuttaa että soseesta on tulossa turhan löysää, niin lisätään lämpöä liedellä. Itse käytin 4/6 asentoa tähän. Kannattaa kuitenkin olla varovainen ja pitää ruokaa silmällä ettei se pala pohjaan korkeammilla lämmöillä.

Lihojen ja soseen ollessa valmiita, on aika nostaa ranskalaisetkin ulos uunista. Tässä vaiheessa otetaan esiin suola ja paprikajauhe, joita levitetään tasaisesti ranskalaisten päälle. Levittämisen jälkeen ranskalaisia on hyvä sekoittaa kunnolla, jotta mausteet levittäytyisivät tasaisesti.

Viimeisessä vaiheessa asetellaan kebabliha soseineen lautaselle erikseen ranskalaisista, jotta rapeat ranskalaiset eivät muuttuisi veteliksi lautasella. Aivan viimeiseksi tietenkin sitten herkutellaan makoisan aterian parissa!


Raaka-aineet

Kebab ja sose:

250g korv görans kebab (pakaste)
250g paseerattu tomaattia
vajaa 1dl vettä
santa maria five peppers
meira chilirouhe tulinen

Ranskalaiset:

500g oolannin uunirapeat ranskalaiset
suolaa
paprikajauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti