sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Rapsakka Super Bowl pannupizza

Jokainen vuosi on Super Bowlia varten saatava hyvää syömistä ottelun ajaksi amerikkalaiseen tyyliin. 2012 vuonna päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun.


                                                       





                                                                     
2kpl Pannupizzoja valmistui tähän tyyliin


Laitetaan kulhoon vettä ja maitoa sekaisin. Tämän jälkeen kulho laitetaan mikroon lämpeämään noin minuutin ajaksi keskilämmöllä. Seuraavaksi joukkoon murennetaan tuorehiiva ja tämän jälkeen lisätään joukkoon suola sekä sokeri. Viimeiseksi lorautetaan joukkoon oliiviöljyä. Sekoitetaan nämä raaka-aineet kunnolla sekaisin.

Sitten on aika lisätä sekaan jauhoja sen verran että taikina tuntuu käteen hyvältä, eikä se enään liikoja takertele. Annetaan taikinan muhia rauhassa sellainen puolisen tuntia.

Taikinan muhiessa valmistellaan pelti kuntoon. Levitetään pellille voipaperi ja ripotellaan hieman jauhoja sen päälle.

Kun taikina on muhinut, leikataan se kahtia ja kaulitaan taikina mukavan tasaiseksi pellille. Itselläni ei ollut kaulinta, joten jouduin pussirullalla opiskelijatyyliin kaulimaan taikinan. Pohjasta tuli kuitenkin yllättävän tasainen tälläkin menetelmällä.

Tässä välissä suosittelisin laittamaan uunin lämpiämään 225c lämpöiseksi ja sekoittaisin juustoraasteet kulhossa sekaisin.

Seuraavaksi olisi hyvä valmistaa tomaattinen sose pizzoille. Kaadetaan tomaattimurska pannulle/kattilaan ja lisätään siihen valkosipulijauhetta, pippuriseosta ja chilirouhetta oman maun mukaisesti (tykkään itse käyttää näitä kaikkia runsaasti jotta pizzassa olisi enemmän tulisuutta). Itse kiehautin tomaattimurskaa liedellä 4/6 asennossa niin kauan kunnes siitä tuli oikein paksua.

Taikinan ollessa valmiina pelillä on aika aloittaa täytteiden lisääminen. Ensiksi päälle lisätään juustoa ja tämän jälkeen oreganoa oman maun mukaan (itse tykkään käyttää oreganoa runsaasti). Seuraavaksi lisätään tasaisesti levitetyn juuston päälle tomaattinen paksu sose. Kun sosetta on ripoteltu lusikalla pitkin pizzaa, voidaan paljaat aukot peittää yksinkertaisesti ketsuppia käyttäen. Viimeisessä vaiheessa lisätään ensiksi pinnalle kinkkusuikaleet, toiseksi paprikat ja kolmanneksi meetvursti siivut.

Kaiken tämän jälkeen on aika laittaa pizza uuniin alimpaan kerrokseen ja kehoittaisin tarkasti seuraamaan pizzan paistumista. Kun juusto alkaa kuplia pizzan keskivaiheilla, on syytä nostaa pizza ulos uunista ja aloittaa herkutteleminen tuoreen pannupizzan parissa!


Raaka-aineet

Pohja:

1dl maitoa
3dl vettä
puolikas tuorehiiva
1tl sokeria
1tl suolaa
1dl oliiviöljyä
n. 700 grammaa myllynparas pizzajauhoja

Tomaattinen sose:

500g tomaattimurska
valkosipujauhe
chilirouhe
pippuriseos

Täytteet:

oregano
500g kinkkusuikaleita
rainbow suikaloitu paprika purkissa
pippurinen meetvursti
250g valio mozzarella juustoraaste
250g valio pizzajuustoraaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti